Lansarea ediției XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat!

de | oct. 3, 2023 | Gala Premiilor, Stiri

ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, dă startul astăzi 3 octombrie înscrierilor în cea de-a XV a ediție a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat. Sunt invitate toate entitățile, care au desfășurat proiecte cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător, să își înscrie inițiativele desfășurate pe parcursul acestui an.În cele 14 ediții de până acum, peste 700 de proiecte de mediu și CSR au fost înscrise în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat de către companii, instituții publice sau de învățământ, ONG-uri din diverse zone ale României.

„Dorim ca, prin intermediul acestui concurs de tradiție, să aducem în atenția publicului inițiative și proiecte relevante pentru protecția mediului, dezvoltarea durabilă și de CSR derulate în țara noastră. Considerăm că prin promovarea acestor exemple concrete de bune practici încurajăm multiplicarea acestora și în alte comunități din România” declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Cine și unde se poate înscrie?

Înscrierile se fac online, pe platforma www.premiilepentrumediucurat.ro, până pe 24 noiembrie, iar categoriile sunt:

  • PROIECTE DE MEDIU3 câștigători

La această categorie se pot înscrie proiecte desfășurate de orice tip de entitate: companie, instituție publică, primărie, ONGuri, exceptând instituțiile de învățământ care au o categorie specială dedicată.

  • PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR 1 câștigător
  • PREMIUL SPECIAL dedicat INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT – 1 câștigător

Pentru a marca această ediție aniversară, ECOTIC va acorda și un:

  • PREMIUL SPECIAL (BEST OF) – 1 câștigător

În cadrul acestei categorii vor fi analizate toate proiecte câștigătoare în edițiile anterioare și cel care se dovedește durabil și cu rezultate remarcabile va fi premiat.

Implicarea publicului larg este binevenită și în această ediție prin NOMINALIZAREA de proiecte prin formularul dedicat de pe www.premiilepentrumediucurat.ro.

În urma nominalizării organizatorii îi vor contacta pe cei care implementează proiectele în vederea înscrierii acestora.

Jurizarea și decernarea premiilor vor avea loc în luna decembrie 2023.

Ediția a XV a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat este susținută de:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Info Cons, Ambasada Sustenabilității în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, ECSR.ro, Radio România Cultural, RFI România, și EventsMax și  Hotnews.