ORAȘE CURATE ȘI COMUNE CURATE

Campaniile ECOTIC “Orașe Curate” și “Comune Curate” au ca scop informarea cetățenilor despre importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori dar și colectarea propriu-zisă a acestor tipuri de deșeuri, în mediul rural și urban.

Importanța colectării separate ne-a încurajat să organizăm astfel de campanii pentru a fi mai aproape de oameni și de a le arăta: cum este bine sa procedam, ce se întâmplă cu deșeul predat, cum ajutăm astfel la protecția mediului.

Mecanismul acestor campanii este unul în favoarea cetățeanului și a mediului:

  • Persoanele care predau fie primesc un premiu instant, fie un voucher la predarea unei cantități de deșeuri și posibilitatea de participare la tombola cu premii.
  • Mediul înconjurător nu mai are de suferit de pe urma deșeurilor aruncate necorespunzător, scurgerea substanțelor periculoase/toxice în natură și implicit pierderea materiilor prime importante care pot fi refolosite în producerea altor echipamente noi.
  1. Campaniile Orașe și Comune Curate se desfășoară în fiecare an și sunt anunțate pe website-ul ECOTIC și pe paginile de Facebook și Instagram ale organizației.

Campanii Orașe Curate derulate până în prezent:

Campanii Comune Curate derulate până în prezent: