Ecotic

Baterii

DBA

DBA înseamnă deșeuri de baterii și acumulatori

Deșeurile de baterii și acumulatori conțin metale grele și substanțe chimice toxice iar aruncarea acestora în deșeurile menajere duce la contaminarea solului și a apei. Unele baterii precum Li-Ion prezintă riscuri de incendiu și, prin urmare, reprezintă un pericol pentru siguranța oamenilor.

De aceea, ECOTIC BAT s-a angajat hotărât și activ atât în acțiuni de dezvoltare a infrastructurii naționale de colectare, care a ajuns în prezent la 6735 de puncte de colectare, cât și în cele legate de comunicarea și conștientizarea importanței de a colecta și de a nu lăsa astfel de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi.

Dacă aruncăm bateriile într-o coș de gunoi obișnuit, acestea vor fi duse într-o groapă de gunoi sau un incinerator. În ambele cazuri, acestea ar elibera substanțe nocive, inclusiv metale grele care poluează aerul, solul, precum și subterana și apele de suprafață.

Reciclând bateriile recuperăm materiale metalice care pot fi reutilizate în beneficiul nostru. Datorită reciclării, de la 100 de kilograme de baterii putem recupera 65 kg de materii prime metalice care pot fi reutilizate.

Odată colectate selectiv, bateriile uzate trec întâi printr-un proces de sortare în funcție de compoziție (zinc-carbon, alcaline, Li-Ion, tip pastile, plumb-acid, etc.).

Pentru fiecare tipologie în parte, urmează un proces de mărunțire, separare și reprocesare. De cele mai multe ori se utilizează în flux procese metalurgice sau hidrometalurgice. La finalul proceselor sunt extrase metale precum zinc, fier, oțel, zinc, mangan, nichel, cupru, plumb, cadmiu, cobalt și argint.

Pentru colectarea DBA-urilor, vă punem la dispoziție cu titlu gratuit, recipiente de colectare.

Pentru a primi recipiente de colectare gratuite, vă rugăm să ne contactați la adresa de mail ...