DE CE RECICLĂM ȘI CUM?

Anul 2024. Populația Pământului a trecut deja de pragul critic de 7,9 miliarde de oameni; aceasta înseamnă un consum în continuă creștere în ultimele decenii, mai ales în zonele industrializate și dezvoltate.

Consumul înseamnă pentru mulți confort și o viață mai bună, însă pentru planetă înseamnă și resurse secătuite. Multe rapoarte ale instituțiilor internaționale arată că suntem într-un moment critic, în care dacă nu reușim să schimbăm felul în care consumăm, pentru a deveni sustenabili pe termen lung, ne putem confrunta cu situații severe.

Avem nevoie să reciclăm! Să redăm circuitului de producție și consum materiale și materii prime deja folosite: hârtie, plastic dar și computere, frigidere sau mașini de spălat din care se pot recupera metale precum fier, aluminiu, cupru sau alte metale rare și prețioase.

Simplificând, prin reciclare dăm o gură de aer planetei. Pentru că în loc să consumăm din resursele încă disponibile, consumăm din ceea ce deja a fost folosit. Mai puține deșeuri, locuri de muncă nou create, oameni mai responsabili și un viitor cu cer mai senin pentru copiii noștri.

Este important să menționăm faptul că reciclarea are un rol foarte important în protecția mediului, luând în considerare faptul că prin acest proces sunt recuperate substanțe care dacă ajung în mediul înconjurător afectează stratul de ozon și favorizează încălzirea globală, afectează sănătatea umană, flora și fauna.

Pentru persoanele fizice modul de predare este:

recipienți de colectare

Deșeurile de baterii și acumulatori, deșeurile de echipamente electrice și electronice mici și Becurile și neoanele consumate, pot fi predate la aproape toate supermarketurile sau minimarketurile care au recipienți de colectare 

Schimb 1 la 1

Deșeurile de echipamente electrice și electronice voluminoase pot fi predate curierului la achiziția unui produs nou similar, cu anunț în prealabil (ex: cumperi un frigider nou, ai posibilitatea de a preda la schimb un frigider vechi, uzat)

Preluare de la domiciliu

Deșeurile de echipamente electrice și electronice voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu în urma unei comenzi de ridicare făcute prin mail la logistica@ecotic.ro (minim 50 kg)

Pentru toate deșeurile mai sus menționate găsiți puncte de colectare pe harta ECOTIC.

Vrei să identificăm cea mai bună soluție pentru tine? Sună-ne la  (număr de telefon cu tarif normal în rețeaua Telekom)

Pentru persoanele juridice modul de predare prin intermediul ECOTIC este:

Trimiteți un mail la logistica@ecotic.ro 

menționând adresa de încărcare, persoana de contact din locație și cantitatea estimativă de DBA / DEEE / becuri și neoane

În momentul preluării deșeurilor, veți primi în original un Proces Verbal de predare-primire și Formulare de transport. Oricând, la solicitarea dvs. putem furniza informații despre cantitățile predate prin intermediul nostru. Preluarea DEEE/DBA/becuri și neoane este GRATUITĂ, dvs. neavând costuri.

De asemenea, ECOTIC poate pune la dispoziția firmelor, cu titlu gratuit, recipiente de colectare DEEE mici, DBA, becuri și neoane conform celor prezentate mai jos: