CAMPANII PARTENERI

ECOTIC vine în sprijinul tuturor pentru organizarea de campanii interne și proiecte de protecția mediului.

Fie că vorbim despre campanii de CSR sau pur și simplu campanii cu angajații, protecția mediului este un subiect pe care se pune foarte mult accent în astfel de activități.

Companiile interesate de organizarea unor campanii interne și nu numai, sunt invitate să ne contracteze la adresa de mail comunicare@ecotic.ro 

O altă formă eficientă de conștientizare și colectare la nivelul firmelor este amplasarea de recipiente de colectare pe care ECOTIC le oferă în mod gratuit.

  I.    Ziua împăduririi – În fiecare an, ECOTIC organizează Ziua Împăduririi. În cadrul acestui proiect, toți partenerii și producătorii afiliați ECOTIC sunt invitați să participe activ și să susțină protecția mediului. Angajații partenerilor sau producătorilor pot participa la plantarea propriu-zisă sau firmele angajatoare pot sponsoriza și pot ajuta ECOTIC în îndeplinirea datoriei față de mediu.

  Cui se adresează: publicului larg și în special producătorilor afiliați ECOTIC

  Perioade de desfășurare: anual, în perioadele propice plantării de arbori, în condiții de siguranță și respectând reglementările în vigoare.

  Exemplu: Ziua Împăduririi aprilie 2018

   II.    Campanii interne pentru angajații producătorilor afiliați ECOTIC – Aceste campanii se pot face pentru motivarea angajaților în protecția mediului. Angajații sunt invitați să predea deșeuri de echipamente electrice sau deșeuri de baterii și acumulatori, iar în schimbul cantității predate sunt înscriși la o tombolă, urmând a fi recompensați. O astfel de campanie crește nivelul de responsabilizare al angajaților și compania poate crea pe marginea acestui context proiecte de mediu.

    

   Cui se adresează? – angajaților

   Perioada: în oricare perioadă din an în condiții de siguranță și cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

    III.   Campanii și concursuri pentru clienți

    Cu ajutorul nostru, companiile își pot angrena clienții în campanii cu diferite premii, în schimbul predării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) sau DBA (deșeuri de baterii și acumulatori).

    Optând pentru astfel de campanii, companiile pot contribui la protecția mediului prin:

    • Informarea populației asupra colectării separate
    • Asigură responsabilitatea socială pe care toate companiile ar trebui să și-o assume
    • Ajută la îndeplinirea țintei de colectare pe care România o are în fața Uniunii Europene

    Cui se adresează? – clienților

    Perioada de desfășurare: în orice perioadă a anului cu respectarea măsurilor de siguranță

    Exemplu: Campania JYSK

     Campanie de colectare și conștientizare a deșeurilor de surse de iluminat (becuri și neoane).

     Campania se desfășoară în magazinele Brico Depot din România, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023

     Fiecare persoană care predă 5 becuri primește un bec LED la schimb, iar pentru peste 30 de becuri aduse, se va oferi un kit de șurubelnițe.

     Detalii și Regulamentul campaniei aici.

      IV.   Proiecte de mediu cu partenerii noștri

      1.   Un proiect dedicat publicului larg care are ca scop conștientizarea populației referitor la colectarea separată a tuturor deșeurilor este și QUIZ-ul dezvoltat de ECOTIC în parteneriat cu Seneca EcoLogos. Acesta a fost lansat în octombrie 2020 cu dorința de a ajuta cetățenii României să înțeleagă care deșeuri se pot recicla și care merg la groapa de gunoi.

      Mesajul principal al acestui quiz este să încercăm să reducem din cantitățile de deșeuri generate și să reciclăm ori de câte ori avem ocazia.

      Cui se adreseaza? – publicului larg

      Accesare QUIZ   

       

        

         2.    În anul 2020, împreună cu InfoCons am dezvoltat proiectul „Închide. Stinge. Reciclează.”. În acest context ECOTIC a realizat “Manualul de protecția mediului și colectare selectivă” care a ajuns la profesorii din învățământul pre-universitar. Acest manual reprezintă practic o enciclopedie de protecția mediului, cu noțiuni de baza și de funcționalitate a tuturor lucrurilor care ne înconjoară. Se pune foarte mult accent pe colectarea separată a tuturor deșeurilor pe care le producem.

       

      Cui se adresează? – învățământului pre-universitar și publicului larg

      Accesare Manualul de protecția mediului și colectare selectivă