Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – eveniment de tradiție ECOTIC

de | dec. 2, 2021 | Articole, Gala Premiilor, Stiri

De 13 ani, ECOTIC organizează în fiecare an Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – eveniment anual de tradiție ECOTIC, care are la bază un concurs în cadrul căruia sunt premiate proiectele și bunele practici de mediu.

În toți acești ani, ONG-uri, Instituții Publice, Instituții de Învățământ și Companii private au înscris în concurs peste 600 de proiectele de mediu, sustenabile și cu impact pozitiv asupra mediului, pe care le-au desfășurat pe parcursul unui an, urmând ca în cadrul Galei să fie premiate cele mai bune dintre ele.

Website-ul oficial al Galei este www.premiilepentrumediucurat.ro unde puteți găsi proiectele premiate, începând cu anul 2014.

Anul acesta, la cea de-a XIII-a ediție a Galei, propunem un concept nou pe care dorim să-l ducem mai departe și-n anii următori. Noutățile acestei ediții sunt nominalizările de proiecte, personalitatea de mediu a anului și premiul special dedicat jurnaliști.

Publicul larg a putut nominaliza orice inițiativă sau personalitate de mediu care merită să fie premiată și ulterior promovată ca exemplu de bună practică. Nominalizările și înscrierile s-au transmis până pe 25 noiembrie 2021. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment online care va avea loc pe 15 decembrie, ora 15:00 și va fi transmis LIVE pe platforma Hotnews, precum și pe pagina de Facebook Organizatia ECOTIC.

Regulamentul Galei de anul acesta poate fi consultat accesând acest link.

Ca în fiecare an, câștigătorii celor 3 premii la categoria Proiecte, 1 câștigător la categoria personalitatea de mediu a anului și 1 câștigător la categoria premiul special dedicat jurnaliștilor vor fi aleși de către un juriu din care vor face parte reprezentanți ai partenerilor și ai organizatorilor.

Un proiect câștigător la categoria Instituții de învățământ, din anul 2019, este cel al Liceului Tehnologic Bîlteni, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Peșteana-Jiu. „Educație ecologică și de protecția mediului„ este un proiect desfășurat sub forma unui opțional la clasă, care a avut o componentă teoretică și una practică, fiind desfășurate peste 200 de activități.

De 15 ani, ECOTIC promovează bunele practici de mediu, iar unul dintre cele mai mari evenimente de acest tip este Gala Premiilor pentru un Mediu Curat.