Timișoara Reciclează – campanie colectare deșeuri electrice

de | aug. 16, 2022 | Stiri

Toți timișorenii care doresc să contribuie activ la un viitor mai verde și în același timp, să renunțe la deșeurile electrice vechi, le pot preda în mod direct și gratuit în locația Iulius Town, în parcarea subterană portocalie, zona magazinului Top Shop, începând cu data de 15.08.2022 până în data de 21.08.2022, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) sunt echipamentele ieșite din uz, alimentate cu energie de la priză sau cu ajutorul bateriilor și acumulatorilor. Acestea pot fi aspiratoare, televizoare, laptopuri, telefoane mobile, dar și aparate medicale, scule electrice, jucării cu baterii sau corpuri de iluminat.

La punctul de colectare din Iulius Town se pot depune următoarele tipuri de deşeuri:

– aparate de uz casnic de mari dimensiuni; (televizor, aparate electrice de încălzit; radiatoare electrice, ventilatoare electrice; aparate de aer condiţionat, alte echipamente de ventilare)
– aparate de uz casnic de mici dimensiuni; (aspiratoare,  uscătoare de păr,fiare de călcat

aparate de prăjit pâine;  maşini de măcinat, filtre de cafea şi echipamente de deschis sau sigilat)
–echipamente informatice şi de telecomunicaţii; (telefon, laptop, imprimantă)
– echipamente de larg consum. (cuptor cu microunde, lampă de birou, cameră foto)

 

Cei care aduc la punctul de colectare minim 5 kg DEEE sunt premiați de către Iulius Town, cu un voucher de 30 lei la restaurantul Mado.

Regulamentul de premiere poate fi consultat aici: REGULAMENT “TIMIȘOARA RECICLEAZĂ

Campania este organizată împreună cu ECOTICprima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. ECOTIC gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați.