Important seminar de informare asupra noii Ordonante de Urgenta privind deseurile DEEE, organizat de ECOTIC pentru producatori afiliati si nu numai

de | mai 26, 2015 | Stiri

In aprilie 2015, Directiva europeana DEEE (2012/19/EU) a fost transpusa la nivel legislativ national in Ordonanta de Urgenta 5/2015. Ordonanta stabileste noi coordonate pentru procesul de colectare si reciclare a DEEE, iar ECOTIC a raspuns nevoii clare de informare asupra noii Ordonante prin organizarea unui seminar pentru producatori, dar si pentru publicul larg – prin intermediul media.

Pe 12 mai 2015, ECOTIC a organizat in Bucuresti un seminar de informare asupra OUG 5/2015. La acest seminar au fost invitati toti producatorii afiliati ECOTIC si ECOTIC BAT, precum si producatorii care au dorit mai multe informatii legate de noul OUG. Reprezentanti ai Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, alaturi de Av. Magdalena Popescu au detaliat reglementarile introduse in luna aprilie, reglementari care cresc pragul de reciclare impus producatorilor de DEEE si impun masuri menite sa incurajeze colectarea DEEE din gospodariile din Romania.

La o privire de ansamblu asupra OUG 5/2015, doua sunt obiectivele majore vizate, dupa cum a declarat dl Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC: protectia mediului, pe de o parte, si miza economica, pe de alta parte, prin revalorificarea materiilor prime recuperate prin procesul reciclarii.

Multe dintre aspectele discutate in cardul seminarului au fost preluate de media, in special televiziuni nationale, astfel reusindu-se diseminarea informatiilor catre publicul larg. Este un aspect esential si ne bucuram ca initiativele ECOTIC trezesc interesul si servesc interesului public.