Bucurie, solidaritate, schimbare sociala: 6 ani de activitate Ateliere Fara Frontiere

de | mai 26, 2015 | Stiri

Pe 15 mai 2015, Ateliere Fara Frontiere, partenerul ECOTIC si unul dintre promotorii conceptelor de economie sociala, circulara si solidara in Romania, a aniversat 6 ani de activitate. Suntem siguri ca vor urma multi, multi ani de consolidare si crestere a acestui sector de activitate in tara noastra.

15 mai 2015, ora 10.30. Aniversarea Ateliere Fara Frontiere la hala de productie de la Piata Sudului. O ora un pic neobisnuita pentru o aniversare, dar prietenii AFF se aduna cu usurinta si un pic curiosi. Patrick Ouriaghli, Directorul AFF, anunta in deschiderea evenimentului ca intr-adevar, participantii vor avea parte de o experienta un pic originala. Sigur, se va sta si de vorba, se vor savura bunatati pregatite de prietenii sarbatoritilor, insa se va mai face ceva in plus: toti invitatii se vor organiza in echipe si vor fi, pentru doua ore, colegi de munca cu angajatii in insertie din cadrul atelierelor AFF: IT (unde, in parteneriat cu ECOTIC, se dezmembreaza DEEE si se reconditioneaza sau reutilizeaza creativ componentele rezultate) si remesh.

Ochi mari, zambete pe fetele invitatilor. Se face un scurt curs de protectia muncii, se dau instructiunile de traseu si se trece la echiparea oamenilor. Halate verzi sau bleumarin, manusi de protectie, sorturi. Cam de atat a fost nevoie pentru a se crea instantaneu, cald si frumos, un sentiment de solidaritate care i-a sudat pe toti cei prezenti.

E o experienta unica sa stai langa o croitoreasa care a crescut la orfelinat, sa tai cu ea mesh-uri si sa povestesti despre viata. Nu poti sa nu vrei sa faci treaba buna langa un tanar surdo-mut care se straduieste sa iti explice ce sa faci cu solutia de curatare pentru laptopuri. Si trebuie sa faci treaba buna, caci ce iese din mainile lui se duce catre locuri unde oamenii au nevoie de echipamente IT – scoli, orfelinate, institutii sociale.

La final, invitatii au luat cu ei nu numai fotografiile pregatite special ca suveniruri, ci si sentimentul ca fiecare dintre ei, prin colaborarea si parteneriatele pe care le dezvolta alaturi de AFF, fac lucruri semnificative la nivel de om. Caci din colaborarea tuturor, la finalul zilei, sansa ii poate surade din nou in viata unei croitorese de la orfelinat sau unui tanar surdo-mut.

La multi ani, Ateliere Fara Frontiere!