ECOTIC si Municipalitatea Iasi aduc din Norvegia cunostinte pretioase si bune practici de colectare si reciclare DEEE

de | mai 26, 2015 | Stiri

In luna mai a acestui an, ECOTIC, prin directorul sau operational, Nicoleta Lazar, a condus un schimb de experienta romano-norvegian la nivelul Municipalitatilor din Iasi, respectiv Oslo si Drammen, scopul fiind expunerea directa a partii romane la experienta de durata si eficienta sistemelor norvegiene de colectare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Schimbul de experienta din Norvegia face parte dintr-un program mai amplu dedicat cresterii competitivitatii economiei verzi in Romania, Steps for WEEE, dezvoltat de ECOTIC si co-finantat de Norway Grants.

Programul isi propune infiintarea in Romania a unui centru municipal de colectare, pe model vest-european, iar municipalitatea care a raspuns pozitiv initiativei ECOTIC a fost cea a Iasiului. Deplasarea din Norvegia a fost unul dintre pasii necesari pentru ca structurile relevante din Romania – la nivel de autoritati publice locale si de mediu, infrastructura de salubritate – sa aiba experienta nemijlocita a ceea ce poate insemna eficienta pe parcursul intregului ciclu de scoatere din circuit a unui DEEE: de la colectare pana la valorificarea componentelor acestuia. 

Multumim Primariei Municipiului Iasi, Salubris Iasi si ADIS pentru deschiderea si disponibilitatea dovedite. A fost un pas important spre obiectivul nostru de a ajuta la cladirea unei Romanii curate.