Diana Grosu a devenit al doilea auditor WEEELABEX al ECOTIC si al treilea din Romania

de | mai 26, 2015 | Stiri

Luna mai vine cu inca o veste buna pentru ECOTIC si pentru bunul mers al colectarii si reciclarii DEEE in Romania: Diana Grosu a devenit auditor WEEELABEX in urma participarii la un curs de specialitate in Praga. Diana devine, astfel, parte dintr-o echipa restransa si valoroasa de auditori WEEELABEX in Romania.

Standardul WEEELABEX in managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice a aparut relativ recent, in 2013, si a venit ca o necesitate in stabilirea unor cerinte clare si mult mai eficiente in operatiunile din fluxurile DEEE. Menirea implementarii acestui standard este aceea de a limita poluarea in operatiunile de colectare-reciclare DEEE, de a asigura siguranta si sanatatea oamenilor implicati si de a creste eficienta in recuperarea materialelor rezultate in urma proceselor de reciclare.

ECOTIC si-a asumat sa transpuna cerintele WEEELABEX, la nivel contractual, in relatie cu operatorii implicati in tratarea DEEE. Astfel, intregul ecosistem al operatiunilor de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice isi mareste gradul de eficienta, transparenta si, intr-un final, respect fata de scopurile esentiale: protectia mediului si crearea unei infrastructuri pe care sa creasca o Romanie curata.

Auditorii WEEELABEX sunt cheia acestui sistem imbunatatit de management, caci ei sunt cei care verifica si evalueaza conformitatea actiunilor tuturor operatorilor pentru urmatoarele procese de tratament: aparate de uz casnic de mari si mici dimensiuni, echipamente cu tuburi catodice, ecrane plate si echipamente cu transfer termic.

Ii uram succes colegei noastre in misiunea de a lucra pentru un mediu curat!