Si cei mici fac fapte mari! – editia a III-a, 2015

de | mai 12, 2015 | Campanii, Și cei mici fac fapte mari

Dupa doua editii care au aratat cat de mult loc exista in zona de educatie ecologica a celor mici, cu o crestere exponentiala a numarului gradinitelor si copiilor implicati, ECOTIC BAT a desfasurat cea de a treia editie a proiectului „Si cei mici fac fapte mari!”.

Felicitari tuturor celor 166 gradinite implicate in desfasurarea proiectului “SI CEI MICI FAC FAPTE MARI!”, tuturor celor peste 23.600 de prichindei si familiile acestora care impreuna au colectat 1,6 tone deseuri de bateri si acumulatori portabili. In acest mod, noi toti am castigat un mediu mai curat! FELICITARI TUTUROR!

Castigatorii acestei editii a proiectului sunt:

CLASAMENT Nume Gradinita Judet Localitate Cantitate DBA (Kg)
LOCUL I GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 16, IASI Iasi Iasi  118,60
LOCUL II GRADINITA CU PROGRAM NORMAL NR. 3A (FOSTA NR. 7) Brasov Brasov   94.70
LOCUL III GRADINITA CU PROGRAM NORMAL SI PRELUNGIT ROMANO-FINLANDEZA Bucuresti Sector 6   60.00

Lista tuturor gradinitelor si a cantitatilor colectate este disponibila aici. 

O constructie serioasa cere timp si pregatire. Cand ECOTIC BAT a lansat proiectul pilot „Si cei mici fac fapte mari!” in noiembrie 2013, se punea fundatia unei initiative care avea sa creasca minunat, sa atinga o multime de copii de gradinita, sa atraga atentia parintilor acestora si sa expuna, astfel, un public extrem de important unui mesaj ecologic clar: hai sa ne crestem copiii intr-o lume in care reciclarea si grija pentru mediu sa fie cel mai firesc lucru posibil.

Primele doua editii au servit ca experiente foarte pretioase de calibrare a eficientei proiectului. Astfel, si in cea de-a treia editie, echipa ECOTIC BAT a lucrat in echipa cu invatatorii, furnizandu-le acestora materiale si informatii clare si atragatoare pentru sustinerea unei lectii „eco” de 30 de minute. Micutii au fost incurajati sa descopere singuri beneficiile reciclarii, ajutati de instrumente inovatoare si foarte potrivite varstei lor: filmulete si inscrierea gradinitei lor intr-un concurs national. Miza concursului a fost colectarea unei cantitati cat mai mari de baterii si acumulatori in recipientele pe care ECOTIC BAT i-a oferit fiecarei gradinite participante in proiect.

Premiile oferite castigatorilor sunt o imprimanta color sau videoproiector la alegere si cate o bandana personalizata pentru fiecare copil din cele 3 gradinite castigatoare.

Aici este disponibil Regulamentul campaniei.

Arhiva editiilor precedente este disponibila aici:

editia anului 2014

– editia din toamna anului 2013