Si cei mici fac fapte mari! a II a editie

de | apr. 14, 2014 | Campanii, Și cei mici fac fapte mari

ECOTIC BAT a organizat cea de-a doua editie a campaniei de educatie ecologica ,,Si cei mici fac fapte mari!”. In acest proiect au participat peste 150 de gradinite din întreaga tara, peste 7000 de micutii au aflat tainele reciclarii bateriilor si care au predat peste 750 de kg de baterii.

ECOTIC BAT a identificat nevoia orelor educative privind colectarea selectiva in general si colectarea deseurilor de baterii si acumulatori portabili (DBA) in particular, in gradinitele din Romania. Proiectul a venit ca un raspuns firesc in contextul completarii educatiei cu informatii legate de ecologie si protectia mediului.Scopul campaniei a fost educarea tinerei generatii in spiritul colectarii selective a DBA prin intermediul unor mijloace inovative, gata sa trezeasca interesul micutilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani.

Informarea catre cei mici s-a facut prin intermediul educatorilor care au primit in prealabil un material didactic ce le ofera baza de cunostinte necesare dezvoltarii unei ore eco educative. Proiectul a adus in prim-plan o premiera in domeniul constientizarii realizata de catre ECOTIC BAT  prin crearea: primei animatii ce are ca obiectiv prezentarea fluxului de colectare si reciclare DBA, intr-un mod prietenos, adaptat varstei copiilor! 


Cele peste 150 de gradinite au beneficiat de brosuri special create pentru copii, prin care aceştia au asimilat foarte usor informatiile legate de colectarea selectiva a DBA. De asemenea, parintii celor mici au fost informati prin pliante informative despre beneficiile colectarii selective a DBA, dar si a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE),  iar recipiente destinate colectarii DBA au fost puse la dispozitie de ECOTIC BAT, tuturor gradinitelor inscrise in proiect.

 

Pentru a rasplatii eforturile gradinitelor care vor colecta DBA, ECOTIC BAT, a premiat primele 3 gradinite care au colectat cele mai mari cantitati DBA (Kg):Gradinita “Surorile Providentei”- Iasi, Gradinita “Kidsgreencenter” – Timisoara, Gradinita “Paradisul copiilor” – Bucuresti, cu bilete la unteatru de papusi pentru copii şi cadrele didactice care ii vor insoti. Rezultate gradinitelor care au predat baterii sunt disponibile aici.

 

Comunicatul de presa transmis la inceputul proiectului este disponibil aici.

Comunicatul de presa transmis la inceputul proiectului este disponibil aici.

Materialul didactic pus la dispozitie cadrelor didactice este disponibil aici.

Brosura pentru copii este disponibila aici.

Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Informatii despre prima editie disponibile aici.