ECOFORUM: O SERIE DE WEBINARII DEDICATE AUTORITĂȚILOR PUBLICE LOCALE ȘI COMPANII

de | mart. 16, 2021 | Stiri

Data de 4 martie 2021 a reprezentat lansarea proiectului ECOForum, un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Oameni și Companii, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul portalului specializat Administratie.ro. ECOForum își propune să dezvolte în timp o comunitate de oameni interesați de protecția mediului și, în acest context, de parteneriate pentru îndeplinirea responsabilităților ce le revin în acest domeniu în comunitățile în care activează.

Programul include 4 webinarii dedicate reprezentaților Autorităților Publice Locale și 2 webinarii adresate reprezentanților companiilor care doresc să afle mai multe despre protecția mediului și managementul deșeurilor.

Prima întalnire din seria de 4 adresate reprezentanților Autorităților Publice Locale, cu atribuții în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor, s-a bucurat de participarea a 135 de reprezentanți ai instituțiilor publice locale și centrale. Tema acestei întâlniri, Responsabilitățile APL-urilor  în gestionarea deșeurilor, a fost discutată împreună cu paneliștii: Raul Pop (Secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), Valentin Negoiță (Președinte Asociația ECOTIC), Diana Trifu (Responsabil Comunicare și Campanii ECOTIC), Sabina Pîrvulescu (Director operaţional ECOTIC), dr. ing. Ana-Maria Șchiopu (Șef Birou Management Mediu și Calitate, Salubris Iași). Prezentările invitaților au fost completate de o sesiune interactivă cu întrebări și observații din partea participanților, moderată de Dragoș Călugăru, Director general ECOTIC.

Următoarea întâlnire online dedicată autorităților publice va avea loc în luna mai.