ALTEX România a colectat peste 17.000 tone de electrocasnice vechi în 2020

de | mart. 15, 2021 | Stiri

Cantitatea de deșeuri DEEE colectate de Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, prin intermediul campaniei Rabla pentru electrocasnice, reprezintă 17% din toate cele 100.000 tone de deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice colectate în România anul trecut.

La 8 ani de ani de la prima campanie ”Rabla pentru electrocasnice”, Altex România rămâne dedicată misiunii sale de a aduce tehnologia în casele românilor într-o manieră responsabilă, cu eforturi constante de a facilita colectarea și reciclarea sustenabilă a deșeurilor de electrocasnice. 

Astfel, doar în 2020, Altex, în colaborare cu ECOTIC, a colectat de la clienții săi mai bine de 17.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), însumând peste 390.000 de aparate electrice și electrocasnice, în creștere cu 13% față de 2019.

 „Studiile realizate la nivel local arată în continuare că există o cantitate foarte mică a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajunge în fluxul de reciclare. Mare parte din aceste echipamente uzate, ce conțin substanțe toxice, ajung să fie aruncate la întâmplare în natură, ceea ce înseamnă o reală amenințare pentru bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, pentru sănătatea umană. Tocmai de aceea, și în 2020 am derulat campanie Rabla pentru electrocasnice, venind în întâmpinarea clienților noștri cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi care oferă și susținere financiară în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună. În calitatea noastră de companie verde, susținem astfel tranziția către o economie circulară și o dezvoltare sustenabilă a comunității.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România. 

Din totalul electrocasnicelor reciclate în 2020 de Altex România, circa 150.000 au fost echipamente frigorifice, peste 150 000 de mașini de spălat, 23.000 au fost aragaze, 4.500 – televizoare și monitoare, iar 60.000 au fost reprezentate de alte echipamente electrice.