Conferinta Regionala “Practici locale si globale necesare conservarii naturii si biodiversitatii”, Bacau

de | iun. 9, 2015 | Stiri

ECOTIC a participat in data de 04 iunie 2014, la Bacau, la Conferinta Regionala “Practici locale si globale necesare conservarii naturii si biodiversitatii”, eveniment satelit al GREEN WEEK

In data de 4 iunie, la Bacau, s-a desfasurat un eveniment satelit al campaniei GREEN WEEK, initiata la Bruxelles de catre Comisia Europeana cu scopul constientizarii problematicilor de mediu la nivel european. ECOTIC a participat la acest eveniment pentru a pune la dispozitia participantilor informatii relevante asupra practicilor corecte de reciclare DEEE.

Aflata la cea de a treia editie, Conferinta Regionala „Practici locale si globale necesare conservarii naturii si biodiversitatii”,  desfasurata la Centrul de Afaceri si Expozitii Mircea Cancicov, Bacau, este un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului si o ocazie importanta de a aduce impreuna reprezentanti ai autoritatilor publice si de mediu, operatori de salubritate si agenti economici colectori-reciclatori-tratatori de deseuri din Regiunea 1 NE.

Importanta unor astfel de reuniuni rezida in posibilitatea de schimb reciproc si direct de opinii si experienta intre participanti; un sistem complex functioneaza cu atat mai bine cu cat partile sale componente devin constiente nu numai de ansamblu, dar si de rolul important pe care fiecare il are.

ECOTIC, prin reprezentantul sau zonal, Florin Catz, a prezentat participantilor informatii relevante nu numai despre activitatea organizatiei, ci si despre ce inseamna bune practici in colectarea, reciclarea si valorificarea DEEE. Avand in vedere ca din aprilie au aparut noutati in legislatia nationala prin aparitia OUG 5/2015, salutam orice ocazie pentru a disemina informatia necesara la toate nivelurile: institutii, companii si publicul larg; este necesar sa stim ce avem de facut pentru ca actiunile noastre, ale tuturor, sa fie cele potrivite si eficiente pentru protejarea mediului.