Natura Fest: un cadou pentru mediu, de ziua lui

de | iun. 9, 2015 | Stiri

In zilele de 5 si 6 iunie, Parcul Cismigiu din Bucuresti a gazduit un eveniment aflat la prima editie: Natura Fest, o sarbatoare a mediului.

Bucurestiul are mare nevoie de actiuni de eco-educatie care sa ajunga, in mod real, la oameni. Iar una dintre solutiile testate si de catre ECOTIC de-a lungul activitatii sale si care da in mod cert rezultate este mersul in mijlocul oamenilor pentru a comunica si a interactiona direct, onest, nemijlocit cu acestia.

Natura Fest este o initiativa noua, sprijinita de Primaria Municipiul Bucuresti. In aer liber, in verdeata unui parc iubit de toti bucurestenii, ECOTIC a oferit celor mari si celor mici nu numai informatii despre ce implica reciclarea corecta de deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor portabile uzate, ci si ocazii de distractie sanatoasa, sport si – foarte important – posibilitatea ca cei prezenti sa participe activ la colectarea si implicit, reciclarea tipurilor de deseuri mentionate!

Asa ca ECOTIC s-a pus pe treaba, a mutat Caravana sa la intrarea in parc, l-a activat pe Ecoterrian si a sustinut crosul verde al bicicletelor, la care toti cei care aduceau la punctul de colectare ECOTIC 5 baterii sau 2 deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) se puteau inscrie.

Au fost colectate peste 35 kg de baterii uzate in aceste zile, precum si peste 10 kg de deseuri de echipamente elecrice si electronice.  Multe alte persoane s-au aratat interesate si dornice de a se debarasa corect, intr-un mod prietenos cu mediul, de echipamentele electrice si electronice.

Ne bucuram ca oamenii s-au distrat, au facut miscare, au vizitat Caravana ECOTIC si au participat, cu mic, cu mare, la ateliere creative de reciclare si apoi, la concerte organizate in fiecare zi, pe inserat.

Multi alti copii au descoperit Ecoterrianul si povestea sa emotionanta despre cat de important este sa iubim si sa protejam mediul. Iar noi am redescoperit, din nou, ca exista multi oameni carora le pasa si care au pur si simplu nevoie de informatie, sprijin si infrastructura potrivita pentru a pune umarul, alaturi de noi toti, pentru un mediu curat!