Campania „Orașe Curate” poposește în Buftea

de | iun. 5, 2020 | Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 8 – 12 iunie 2020, ECOTIC, Primăria Buftea și Servicii Salubritate București S.A. îndeamnă locuitorii orașului Buftea să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să fie înscrisă automat la tombolă, având șansa să câștige electrocasnice.

Locuitorii orașului Buftea beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 021 31386 36, între 9:00 și 11:00. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

 „Este important ca cetățenii să înțeleagă care sunt modalitățile corecte de debarasare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, iar această campanie face exact acest lucru. Campania ECOTIC îndeamnă cetățenii să predea electronicele uzate în mod responsabil, protejând astfel mediul și sănătatea lor.” declară Dl. Pascu Cristian – Administrator  S.C. Servicii Salubritate Bucuresti S.A.

Studiul ECOTIC „Cuantificarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice generate în România, situație comparativă 2019 vs 2015” relevă faptul că în România sunt generate 5,5 kg DEEE pe cap de locuitor, în medie, pe an. Totuși, doar 3 kg din acestea ajung să fie colectate corespunzător la magazine, puncte de colectare sau în campanii și ajung în fluxul de tratare și reciclare. Restul de 2,5 kg ajung la groapa de gunoi sau în fluxuri de fier vechi, ducând la o poluare gravă și ireversibilă a mediului.

„Orașe Curate” Buftea face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro