fbpx

Campania de colectare deșeuri electrice “Orașe Curate” poposește în Topoloveni

de | nov. 2, 2020 | Orașe Curate, Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 2 – 6 noiembrie 2020, ECOTIC și CNIPT îndeamnă locuitorii orașului Topoloveni să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DBA) , urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de echipamente electrice de peste 5 kg cumulate sau peste 30 de bucăți de deșeuri de baterii și/sau acumulatori să primească un premiu instant.  

Punctul de colectare se află pe strada Calea București, nr. 107B, deschis de  luni până vineri între 10:00-16:00.

“Deșeurile de echipamente electrice, precum și bateriile uzate conțin substanțe periculoase care odată ajunse în natură poluează pe termen lung, impactând astfel sănătatea noastră. Astfel, împreună cu ECOTIC am organizat această campanie pentru a veni în sprijinul locuitorilor orașului Topoloveni, punându-le la dispoziție un punct de colectare și un serviciu gratuit de ridicare de la domiciliu.” declară Ileana Cristina Boboc, inspector de specialitate la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Topoloveni.

„Orașe Curate” Topoloveni face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro