fbpx

Campania de colectare deșeuri electrice “Orașe Curate” ajunge în Turnu Măgurele

de | nov. 2, 2020 | Orașe Curate, Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 2 – 6 noiembrie 2020, ECOTIC, Primăria Turnu Măgurele și ADI Teleorman îndeamnă locuitorii orașului Turnu Măgurele să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Fiecare persoană care predă deșeuri de echipamente electrice de peste 5 kg cumulate va primi un premiu instant, iar persoanele care predau deșeuri de peste 19kg cumulate vor fi înscrise în mod automat la tombolă, având șansa de a câștiga cuptor cu microunde, mașină de copt pâine sau un hard disk extern de 1 TB.   

Punctul de colectare se află pe strada Chimiei, Punct termic nr. 7, telefon: 0347 405 107.

Locuitorii orașului Turnu Măgurele beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul de telefon 021 9641.

“ Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Turnu Măgurele asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice. În acest sens, venim în sprijinul cetățenilor cu  puncte de colectare și serviciu de ridicare de la domiciliu a ” declară Oana Fulgheci, Șef birou monitorizare Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor, Teleorman.

„Orașe Curate” Turnu Măgurele face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro