Altex şi Media Galaxy acţionează pentru un Mediu Curat!

de | dec. 9, 2013 | Stiri

50 000 de DEEE colectate prin magazinele proprii

Echipa ECOTIC a salutat iniţiativa Altex şi Media Galaxy de a acordă discount pentru predarea unui echipament uzat la cumpărarea unuia nou. Am fost surprinşi de avalanşa de comenzi zilnice de preluare frigidere şi maşini de spălat din ce în ce mai multe locaţii Altex. Datorită volumului mare de echipamente uzate, multe din magazine au fost dotate cu containere mari pentru depozitarea temporară.

Campania a demarat în luna iunie a acestui an şi a fost iniţial concepută să aibă o durata de 3 luni dar având în vedere succesul de care s-a bucurat, Altex a decis să continue acest tip de campanie cel puţin până la sfârşitul anului. Cantitatea colectată în 2013 se ridică la circa 3000 de tone de DEEE constând în peste 50.000 de frigidere şi maşini de spălat vechi.

Toate aceste echipamente au fost preluate spre gestionare de către Organizaţia ECOTIC şi au fost transferate spre tratare companiei Greenweee International din Buzău. Odată cu intrarea acestor echipamente în procesul de tratare, importante cantităţi de agenţi poluanţi (freon şi condensatori cu PCB) au fost extrase din aceste deşeuri astfel evitându–se eliminarea lor poluantă ce ar fi afectat mediul înconjurător.                     

Un alt beneficiu al acestei campanii sunt volumele considerabile de materii prime secundare recuperate, precum fier, cupru şi plastic, care vor fi valorificate în diverse procese de producţie.

 Prin aceste acţiuni, Altex contribuie la sensibilizarea consumatorilor şi astfel aceste deşeuri nu ajung necontrolat în fluxurile de fier vechi sau abandonate în zone virane, cu efecte negative asupra mediului. Politică de CSR Altex include şi alte tipuri de acţiuni, cum ar fi: punerea la dispoziţia consumatorilor a recipienţilor colectare deşeuri de baterii în toată reţeaua de magazine, transmiterea de mesaje de conştientizare atât pe site cât şi pe Facebook şi altele.

 

Felicităm Altex pentru iniţiativa şi pentru susţinerea unui Mediu Curat!

 Despre ALTEX România
ALTEX România este liderul pieţei româneşti de retail cu produse electrocasnice, electronice, IT, comunicaţii şi multimedia. Prin reţeaua naţională de peste 70 de magazine şi magazinul online, Altex oferă clienţilor o gama variată de produse inovatoare, la cele mai avantajoase preţuri, susţinute de soluţii optime de finanţare. În fiecare zi cei aproximativ 2000 de angajaţi ai companiei sunt dedicaţi livrării de soluţii tehnologice de ultima generaţie, care facilitează accesul consumatorilor la informaţie, divertisment şi comunicare.