Activități educaționale de Ziua Internațională a DEEE-urilor

de | nov. 18, 2021 | Stiri

Ziua de 14 octombrie marchează anual Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice inițiată de WEEE Forum

La nivel mondial, peste 172 de organizații din 78 de țări s-au implicat în promovarea colectării separate a deșeurilor electrice prin organizarea de evenimente și acțiuni destinate să marcheze Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Cu ocazia acestui eveniment, publicul larg a fost întrebat ce informații deține în legătură cu deșeurile electrice. Video-ul colaj care conține răspunsul unor persoane din diferite țări, inclusiv din România, este disponibil pe canalul de Youtube al organizației ECOTIC.

În România au avut loc mai multe acțiuni dedicate acestei zile, o parte dintre acestea fiind organizate de ECOTIC împreună cu partenerii săi.

Companii partenere ale ECOTIC au dat exemple de bune practici și au contribuit la promovarea acestei zile prin desfășurarea unor campanii interne de informare și colectare dedicate angajaților. Astfel, a crescut gradul de conștientizare a reciclării în rândul angajaților.

În Brașov, ECOTIC și EcoCivica Center au dezvoltat o campanie de colectare locală și au organizat vizite la Caravana ECOTIC aflată în parcarea mall-ului Coresi din Brașov.

O serie de alte campanii la nivel local menite să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a populației, au fost organizate în  Arad,  Buzău, Galați, Reșița și Ploiești, ECOTIC punând la dispoziția locuitorilor acestor zone puncte de colectare și servicii de colectare de la domiciliu.

De asemenea, cei care transmit prin intermediul call center-ului 021 9641 până pe 9 decembrie, comenzi de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase participă la o tombolă unde pot câștiga un aspirator robot. Detalii pe website-ul ecotic.ro

Din acțiunile organizate cu acest prilej nu aveau cum să lipsească cele pentru copii. Echipa de comunicare ECOTIC a susținut lecții de eco educație online pentru elevii doritori. Ca de fiecare dată aceștia au uimit cu bagajul de informații pe care îl dețin, precum și cu multitudinea de întrebări adresate pe tema protecției mediului.

„Eu am apreciat investiția de timp, pregătirea prealabilă, faptul că am fost felicitați pentru mica noastră inițiativă și consider că informațiile prezentate sunt de bază, ceva ce trebuie să știe fiecare om. Este planeta tuturor, nu doar a celor care aleg să recicleze”, ne-a spus Raluca, elevă în clasa a X-a la Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic