IMPLICĂ-TE ȘI TU ÎN PROTECȚIA MEDIULUI

Ce sunt DEEE
DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

DEEE înseamnă toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză: frigider, fier de călcat, mașină de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc. 

Mai multe informații aici

CE SUNT DBA

DBA înseamnă Deșeuri de Baterii și Acumulatori

Deșeurile de Baterii și Acumulatori conțin metale grele și substanțe toxice, iar în urma aruncării acestora împreună cu deșeurile menajere pot ajunge la gropile de gunoi, pierzându-se astfel materii prime care puteau fi refolosite și, totodată, contaminează apa, solul și aerul.

Mai multe informații aici

DESPRE BECURI ȘI NEOANE

Sursele de lumina, becurile fluorescente, becurile led, tuburile și neoanele fac și ele parte din categoria DEEE-urilor.

Mai multe informații aici

CUM POT contribui la reciclare?

1. Schimb 1 la 1

ATUNCI CÂND ACHIZIȚIONEZI UN ECHIPAMENT NOU POȚI PREDA, LA PRIMIREA CELUI NOU, UN ECHIPAMENT SIMILAR STRICAT. Conform OUG 5/2015 Art. 11, indiferent de tipul echipamentului electric de care vrei să te debarasezi, de mici sau mari dimensiuni, magazinul de la care faci achiziția (online sau direct din magazin) trebuie să îți ofere posibilitatea de predare a echipamentului vechi echivalent. Spre exemplu dacă vei achiziționa online un frigider, în momentul efectuării comenzii vei bifa faptul că dorești să predai un deșeu electric, iar magazinul este obligat să transmită curierul să îl preia.

Anumite magazine oferă și discount-uri sau vouchere la primirea deșeului.

2. Puncte / Centre de colectare dedicate

RECOMANDĂM PREDAREA ECHIPAMENTELOR LA CENTRELE MUNICIPALE SAU PUNCTELE DE COLECTARE DEDICATE. În mod special în ceea ce privește echipamentele de mici dimensiuni, deoarece nu este eficentă deplasarea la domiciliu pentru acestea, publicul larg are la îndemână o mulțime de puncte: în magazinele de electrice, la locul de muncă și chiar la școală, iar în anumite orașe sunt centre de colectare ale operatorilor de salubritate. Pentru a identifica cel mai apropiat punct de colectare te invităm să consulți harta aici.

3. Preluare de la domiciliu

ECOTIC POATE ASIGURA ÎN ANUMITE CONDIȚII PRELUAREA ECHIPAMENTELOR VOLUMINOASE DE LA DOMICILIU. Dacă vrei să dai o comandă de preluare de la domiciliu, contactează-ne la numarul de telefon 021 9641 sau la email logistica@ecotic.ro

Plasează o comandă de preluare deșeuri electrice voluminoase de la domiciliu

Formular Ridicare DEEE

URMĂTOARELE CAMPANII LOCALE