Campaniile ECOTIC de conștientizare din școli

de | mart. 30, 2022 | Articole, Stiri

De-a lungul celor 15 ani de activitate, ECOTIC a realizat peste 400 de campanii de conștientizare și colectare. Printre acestea se numără și campanii dedicate elevilor, începând cu preșcolari și terminând cu elevii școlilor gimnaziale.

Deoarece Ziua Mondială a Mediului din 5 iunie a coincis și cu sărbătorirea Zilei Învățătorului, echipa de comunicare ECOTIC a oferit, în perioada 31 mai – 11 iunie 2021, lecții de eco educație online pentru peste 50 scoli. Entuziasmul școlilor pentru această acțiune a depășit așteptările organizatorului, cerințele fiind multiple în această direcție.

Pe data de 4 august, colegele noastre, Diana și Alexandra, s-au alăturat Școlii de Vară Dridu pentru a împărtăși cu copiii cele mai bune practici de mediu și să învețe împreună să colecteze separat. A fost o zi plină de voie bună și activități educaționale distractive.

Școala Ecoterrienilor este o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor primare și gimnaziale din România, care se desfășoară pe toată perioada anului școlar.

Această campanie își propune să ducă în școli mesajul importanței protecției mediului înconjurator, prin participarea activă la colectarea deșeurilor de acest tip. Peste 150 de școli se înscriu anual în acest proiect.

O altă campanie, dedicată preșcolarilor, este cea a ECOTIC BAT „Și cei mici fac fapte mari”. Ajunsă la cea de-a X-a ediție, este o campanie cu scop educațional în ceea ce privește deșeurile de baterii și acumulatori. În fiecare an, un număr de aproximativ 200 de grădinițe din toată țara se înscriu în proiect.

Mai multe detalii aici despre Școala Ecoterrienilor și despte Și cei mici fac fapte mari.