8 studii de piață realizate de ECOTIC

de | mart. 30, 2022 | Articole, Stiri

ECOTIC a realizat studii în premieră pentru România, studii care au relevat situația din teren. Românii vor să colecteze, vor să recicleze, însă mulți dintre ei nu știu cum și nici unde. Am aflat lucruri interesante pe care ne dorim să le punem la dispoziția dumneavoastră.

Cel mai recent studiu realizat de ECOTIC este „Cuantificarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice generate în România 2019 care oferă o analiză a pieței DEEE în România, a stocului de deșeuri electrice și electronice din gospodăriile românești și potențialul de colectare a acestui tip de deșeuri. Acest studiu vine ca o continuare studiului cu același nume, realizat în anul 2015.

Studiul din 2019 a fost realizat de Sofies UK, cu sprijinul Institutului Național de Cercetări Economice, la solicitarea ECOTIC.

Ca o comparație, în Romania anului 2019 o persoană deține în medie 91 kg de Echipamente Electrice și Electronice (EEE), în creștere cu 20 kg față de 2015,  însă sub jumătate față de o persoană din Italia sau Franța. Din acestea, 7,2 kg sunt păstrate chiar dacă nu sunt folosite sau funcționale, iar 8,3kg/persoană sunt scoase din casă ca Deșeu de Echipament Electric și Electronic (DEEE).

Alte studii de piață realizate de ECOTIC, precum „Percepția populației și a producătorilor despre colectarea DEEE, 2016”, „Evoluție pozitivă a gradului de conștientizare față de deșeurile electrice” și altele pot fi găsite aici.