Ziua Mediului: o sarbatoare si o minunata ocazie pentru constientizare

de | iun. 9, 2015 | Stiri

Ca in fiecare an, in data de 05 iunie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului. Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a fructificat o foarte buna ocazie de a imbina sarbatoarea dedicata mediului cu o serie de actiuni organizate in Parcul Herastrau, actiuni menite sa insufle atitudini corecte si prietenoase cu mediul tuturor celor participanti, mari si mici. ECOTIC s-a alaturat acestui demers.

Roaba de Cultura din Parcul Herastrau a gazduit pe 2 iunie un eveniment organizat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Evenimentul a fost sustinut de catre ECOTIC si a reunit o serie de actiuni care au fost tot atatea ocazii distractive si prietenoase de constientizare asupra unor subiecte legate de mediu si protejarea acestuia.

Caravana ECOTIC a fost prezenta la Roaba de Cultura, oferind din nou informatii clare si atat de necesare referitoare la cum se colecteaza si recicleaza corect deseurile de echipamente electrice si electronice, bateriile si acumulatorii.

Caravana a fost insotita de Ecoterrian, micul nostru prieten mare pe care mai ales cei mici incep sa il cunoasca din ce in ce mai bine! Nici nu e greu, gandindu-ne la cat e de verde, de pufos si de inimos. Ecoterrianul si-a facut cu brio treaba printre cei mici, reusind sa ii atraga in discutii despre mediu, despre paduri si aer curat, despre importanta acestor lucruri si rolul lor in a le mentine si ameliora.

Ne-am bucurat de prezenta doamnei Ministru Gabriela Gavrilescu si am luat cu noi energia unei zile pline de realizari. Pentru un mediu curat!