„Ziua Impaduririi”, editia a cincea, 2017

de | apr. 4, 2017 | Stiri

„Ziua Impaduririi” este o actiune de traditie a Organizatiei ECOTIC, ajunsa in acest an la cea de-a cincea editie. Este un eveniment dedicat producatorilor si partenerilor ECOTIC, o buna ocazie oferita tuturor de a pune umarul pentru un mediu curat!

Actiunea de impadurire s-a desfasurat in data de 31 martie 2017, pe raza Ocolului Silvic Comana, judetul Giurgiu. Peste 100 de participanti au fost asteptati in Santierul de Impadurire Herasti, unde s-a planificat plantarea a 1500 de puieti de stejar, frasin si salba moale. Actiunea a fost un prilej minunat de reconectare la natura, la nevoile acesteia, dar si de informare si invatare.

Cu ajutorul personalului Ocolului Silvic Comana, participantii au aflat ce inseamna o lucrare de plantare corespunzatoare – incepand de la dimensiunea si dispunerea gropilor, pana la modul in care puietii sunt dispusi, acoperiti si distribuiti.

In cateva ore, Ocolul Silvic Comana a primit in dar 1500 de vlastare noi, pe langa entuziasmul, munca si multumirea participantilor. Invitatia ECOTIC a fost onorata de echipe generoase ale partenerilor: Ager Business Tech, Asbis Romania, Assa Abloy Romania, Ecopier, Elefant Online SA, F64 Studio, Glove Technology, Grundfos Pompe Romania, Essers, Havi Logistics, Intrarom, Vodafone Romania, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice s-au informat, au plantat, iar apoi au vizitat Moara de Hartie si Satul Mestesugarilor din Comana.

ECOTIC multumeste tuturor si va asteapta la cea de-a sasea editie a „Zilei Impaduririi”!