Un nou proiect ECOTIC: “Steps for WEEE”, finantat de INNOVATION NORWAY

de | apr. 1, 2015 | Stiri

Asociatia ECOTIC deruleaza in perioada 2015-2016, activitatile din cadrul proiectului “Steps for WEEE”, cofinantat in proportie de 90% de Norway Grants.

Innovation Norway (www.eeagrants.org – www.norwaygrants-greeninnovation.no) reprezinta o linie de finantare a Guvernului Norvegian pentru a dezvolta in Romania proiecte de crestere a competitivitatii economiei verzi, dezvoltarea de tehnologii prietenoase cu mediul, crearea de locuri de munca in industria verde si incurajarea antreprenoriatului in aceast segment.

Acest lucru se realizeaza in baza Memorandumului incheiat in anul 2013 intre Guvernele Romaniei si Norvegiei.

Proiectul “Steps for WEEE” presupune ca principala activitate infiintarea unui Centru Municipal de Colectare pe model vest-european.

Primaria Municipiului Iasi a raspuns pozitiv la propunerea ECOTIC de a infiinta in Iasi acest centru, suplimentand astfel solutiile existente de debarasare a deseurilor reciclabile, a obiectelor refolosibile si a deseurilor periculoase din gospodarii.

Scopul proiectului “Steps for WEEE” este de crestere a gradului de colectare selectiva a deseurilor reciclabile la intreg nivelul tarii, startul fiind dat prin acest exemplu pozitiv in Municipiul Iasi.

Obiectivele proiectului vizeaza, pe langa infiintarea in Iasi a unui Centru Municipal de Colectare a deseurilor reciclabile si a deseurilor periculoase, si urmatoarele activitati:

– derularea celui mai important studiu pana in prezent despre DEEE – DEEE generate

– Infiintarea unui sistem stradal de colectare DEEE intr-un sector din Bucuresti

– instruirea echipei ECOTIC in lean management.

PENTRU UN MEDIU CURAT!