Paris Climat 2015

de | apr. 6, 2015 | Stiri

In data de 03 aprilie 2015 a avut loc conferinta „Paris Climat 2015: Implicarea Frantei si a Romaniei in fata provocarilor COP21”. Evenimentul este inclus in proiectul interministerial franco – roman denumit „Paris Climat 2015”, care se desfasoara pe tot parcursul anului 2015, conferinta de incheiere fiind programata sa aiba loc in capitala Frantei, la finalul acestui an.

Colaborarea se inscrie in cadrul eforturilor comune depuse de Franta si Romania pentru reducerea amprentei de carbon si respectiv, pentru dezvoltarea cooperarii in vederea relizarii viitorului acord global privind protejarea mediului.

In acest sens, Franta doreste o colaborare stransa cu Romania pentru gasirea unor solutii comune si consolidarea modalitatilor de tranzitie energetica si ecologica.

Conferinta a fost organizata de Ambasada Frantei in Romania si Centrul Regional Francofon de Studii Avansate in Stiinte Sociale (CEREFREA).

Cu acest prilej, Ambasada Frantei din Romania a desemnat ca Ambasadoare a Paris Climat 2015 pentru Romania pe actrita Teatrului National Medeea Marinescu.

La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor publice, ai mediului universitar, diplomati, reprezentanti ai sectorului ONG in domeniul protectiei mediului si mass media.