START la Statia de Reciclare, etapa a II-a!

de | iul. 14, 2016 | Stiri

„Statia de Reciclare” este o campanie nationala de informare a populStatia de reciclareatiei si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul rural. Pe 14 iunie 2016, „Statia de Reciclare” a pornit in prima etapa a campaniei, strabatand 5 localitati din judetul Iasi. Pe 14 iulie 2016, se da startul celei de-a doua etape a „Statiei de Reciclare”.

 Campania este organizata de catre ECOTIC in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS) si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. In contextul in care, incepand cu anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de 40% la colectarea DEEE, exista o nevoie reala de campanii itinerante, ample, care sa atinga medii cat mai diverse si sa informeze asupra importantei colectarii si reciclarii acestor tipuri de deseuri, in beneficiul mediului inconjurator si al calitatii vietii.

In anul 2016, ECOTIC a dat startul a doua astfel de campanii, una in mediul urban – ORASE CURATE, si una in mediul rural – Statia de Reciclare.

Traseul Statiei de Reciclare, in luna iulie, este urmatorul:

  1. Comuna Tomesti – 14 – 16 iulie
  2. Comuna Holboca – 17 – 19 iulie
  3. Comuna Popricani – 20 – 22 iulie
  4. Comuna Vladeni – 23 – 25 iulie
  5. Comuna Sipote – 26 -28 iulie

Locuitorii vor fi informati asupra prezentei „Statiei de Reciclare” in localitatea lor si vor fi incurajati sa predea DEEE, prin organizarea unei tombole cu premii: o motocoasa, doua incubatoare de oua si trei truse cu scule pot fi castigate de cei care vor preda minim 5 kg cumulate de deseuri de echipamente electrice si electronice.

„Prin acesta campanie dorim sa incurajam colectarea separata a deseurilor atat a celor municipale cat si a DEEE-urilor. Este obligatia autoritatilor publice locale de a infiinta puncte de colectare separata a DEEE-urilor iar Asociatia Adis Iasi in parteneriat cu ECOTIC si APM Iasi vine in intampinarea acestora pentru atingerea obiectivelor de reciclare. Consideram ca cel mai important pas este crearea infrastructurii de colectare separata, precum si dezvoltarea de campanii destinate informarii si constientizarii. Salutam implicarea autoritatilor locale membre ADIS in acest proiect prin inscrierea unui numar de 16 comune din judetul Iasi si pentru bunele rezultatele din prima etapa a campaniei” Razvan Gheorghiu – Director executiv ADIS Iasi.