Proiectul Intră în cercul solidarITății dotează 14 instituții de învățământ cu echipamente IT

de | dec. 9, 2020 | Intră în cercul solidarITății, Stiri

14 beneficiari au fost datați cu echipamente IT recondiționate în cadrul proiectului „Intră în cercul solidarITății” desfășurat de ECOTIC și GreenWEEE în cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere și RFI.

Din cele peste 70 de organizații care s-au înscris pentru a primi echipamente IT recondiționate, majoritatea a fost reprezentată de școlile din mediul rural. Acest lucru, evidențiază, încă o dată, nevoia acută de echipamente IT în rîndul instituțiilor de educație, în special cele din zonele rurale.

Cei 14 beneficiari, selectați pe baza motivației și a numărului de persoane care vor utiliza echipamentele, vor fi dotați cu 132 de echipamente IT:

Școala Gimnazială, sat Maxenu

Școala Gimnazială n. 1, Ardeoani

Școală Gimnazială ,,Nae A. Ghica” Rucăr

Școala Gimnazială Dobrotești

Școala Gimnazială, sat Mologești

Grădinița PP Sf. Stelian, Moldova Nouă

Școala Gimnaziala Basarab I, Curtea de Argeș

Biblioteca Comunală Rucăr

Școala Gimnazială Pârjol

Clubul Copiilor Lugoj

Liceul Teologic Ortodox “Cuvioasa Parascheva”, Agapia

Școala Gimnazială Călățele

Gradinița nr.3, Câlnău

Școala nr. 1, Stegănești

“Am pornit acest proiect din dorința de a acoperi o nevoie crescândă de digitalizare și, totodată, de a promova reutilizarea ca un pas important în economia circulară. Ne bucură faptul că, pentru încă un an, am contribuit, alături de partenerii noștri, la dotarea școlilor din zone defavorizate, venind astfel atât în sprijinul elevilor precum și al profesorilor. În acest sens vom continua proiectul, companiile care doresc să doneze echipamente IT având această posibilitate pe întreg parcusul anului. ” declară Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Încă de la lansare, proiectul Intra in cercul solidarITății a încurajat companiile să doneze echipamente IT care ulterior să fie pregătite pentru reutilizare și apoi donate școlilor din zone defavorizate sau ONG-urilor care lucrează cu tineri din medii defavorizate. Ca urmare a nevoii crescânde de echipamente IT în școli, ECOTIC a decis prelungirea posibilității de donații de echipamente IT de către companii mari și mici pe tot parcursul anului, prin completarea formularul de la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/  

În acești 4 ani de proiect, aproximativ 300 de echipamente IT au ajuns în școli și ONG–uri care lucrează cu persoane defavorizate. Printre beneficiari se numără: Școala Gimnazială Constantin Langa din comuna Miroslava, județul Iași, , Școala Gimnazială Mihai Eminescu din comuna Lipova, jud. Bacău, Grupul Școlar Feldru din județul Bistrița Năsăud, organizațiile S.O.S Satele Copiilor, Mia’s Children și MagiCamp.