„PRIETENII MEDIULUI ÎN VREMEA PANDEMIEI” – EDIȚIA A IV-A CU ADINA TUDOR

de | iul. 22, 2020 | Articole, Stiri

Continuăm seria de interviuri, iar săptămâna aceasta o avem invitată pe Adina Tudor – Sr. Community Affairs Coordinator în cadrul Coca-Cola HBC Romania.

Adina Tudor este un om dedicat și perseverent în proiectele de sprijin comunitar, împărțindu-și timpul între acțiuni de ecologizare și protejare a mediului înconjurător, campanii de conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor reciclabile și programe care sprijină dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.

ECOTIC:Ce activități ați desfășurat în această perioadă petrecută acasă?

Adina Tudor: A fost și este o perioadă extrem de interesantă. Am o fetiță de 8 ani, 3 pisici și un hamster. Viața noastră este tot timpul „condimentată” cu activități care să consume energia și să stimuleze creativitatea, doar că acum a trebuit să găsesc o variantă de a le desfășura doar în casă. Mai mult, mi-am pus la bătaie toate abilitățile mele de predare ca să pot parcurge cu fiica mea materiile clasei a I-a. Nu a fost ușor din perspectiva timpului insuficient pe care l-am putut aloca, dar am încheiat clasa cu un bine meritat FB 😊 Și, cum statul doar în casă te face să observi orice lucru ce poate fi îmbunătățit, m-am avântat împreună cu soțul meu și într-un proiect de renovare DIY, care ne-a ieșit de minune.

ECOTIC: Care considerați că au fost beneficiile pentru mediul înconjurător în această perioadă?

Adina Tudor: Așa cum am citit cu toții și chiar am observat la nivel personal, beneficiile pentru mediul înconjurător au fost semnificative. Am luat oarecum o pauză de la activitățile obișnuite și asta a implicat automat și o pauză necesară pentru mediul înconjurător. Cred că efectele cele mai vizibile s-au observat în calitatea aerului, datorită numărului mic de deplasări în orașe, dar și în afara acestora pe durata carantinei. De asemenea, s-a diminuat și poluarea spațiilor verzi având în vedere că nu s-au mai organizat ieșiri la picnic sau alte evenimente similare. În egală măsură, cred că oamenii au conștientizat mai bine necesitatea colectării selective și a depozitării deșeurilor menajere în spațiile special amenajate. Sunt încrezătoare că acest lucru se va reflecta într-un comportament responsabil și de acum încolo.

ECOTIC: Cum v-a impactat aceasta perioadă? Personal, dar și profesional.

Adina Tudor: A fost o perioadă de recalibrare, de restabilire a priorităților la nivel personal. M-am bucurat de timpul petrecut alături de familie. În același timp, izolarea în casă și munca doar în fața laptopului cred că și-au pus puțin amprenta asupra mea. Însă, sunt fericită că familia și prietenii sunt în siguranță și sănătoși, că am trecut cu bine peste această perioadă.

Din punct de vedere profesional, a fost perioada care simt că mi-a adus cele mai mari satisfacții. Coca-Cola HBC Romania este foarte implicată în susținerea comunităților, iar sprijinul pe care l-am oferit, alături de Coca-Cola Romania, a fost semnificativ. Impactul pozitiv, pe care munca noastră îl are asupra celor din jur care au nevoie de ajutor, mă alimentează cu energie bună, speranță și determinare de a face și mai multe pentru comunitate.

ECOTIC: Ați decis să schimbați ceva în activitatea de zi cu zi, ce țin de protecția mediului?

Adina Tudor: Cred că cel mai bun moment în care să facem schimbări pentru a proteja mediul înconjurător este “acum”. Fie că ne referim la trecut sau viitor, sau la 22 iulie 2020, schimbările în bine nu trebuie să depindă de context. Fac tot ce pot pentru a impacta negativ cât mai puțin mediul, atât acasă, cât și la birou. Coca-Cola HBC, cea mai sustenabilă companie din România, este implicată în proiecte de sprijin comunitar și desfășoară constant programe nu doar pentru a diminua impactul asupra mediului, ci și pentru a construi un mâine cel puțin la fel de bun ca azi. Credem că #dupanoi trebuie să lăsăm o lume cel puțin la fel de frumoasă și curată.

Mulțumim doamnei Adina Tudor pentru timpul acordat și gândurile împărtășite cu noi.