Economia circulară se bazează pe conceptul de reducere a risipei prin reutilizare, reparare, refolosire și reciclare, oferind o alternativă sustenabilă la modelul economic tradițional liniar („extrage-folosește-aruncă”).
Sub viziunea „De la Liniar la Circular”, ECOTIC își asumă tranziția către un model economic sustenabil și integrează principiile economiei circulare în toate activitățile sale. Prin campanii de conștientizare, parteneriate publice, private și dezvoltarea infrastructurii de colectare, ECOTIC contribuie activ la reintroducerea materiilor prime secundare în circuitul economic și la prelungirea duratei de viață a produselor prin parteneriatul cu Ateliere fără Frontiere, reducând astfel consumul de resurse naturale și protejând mediul.
Retrospectiva activității ECOTIC arată o evoluție constantă și un impact real în comunitate: peste 13 700 de puncte de colectare deșeuri electrice și de baterii în toată țara, campanii de colectare și educare a populației precum „Orașe Curate” și „Școala Ecoterrienilor”, dar și implicarea activă în crearea unor politici publice mai eficiente privind managementul deșeurilor.
De-a lungul anilor, ECOTIC a reușit să colecteze și să recicleze peste 450 000 tone de DEEE, contribuind astfel la tranziția către o economie circulară.
Viziunea strategică „De la Liniar la Circular” este o direcție clară care a ghidat fiecare proiect și inițiativă.