Final de etapă: Caravana ECOTIC merge mai departe!

de | iun. 8, 2016 | Caravana ECOTIC, Stiri

Joi, 2 iunie 2016, a avut loc conferința de final a proiectului Caravana ECOTIC.

Pornit în noiembrie 2014, proiectul Caravana ECOTIC este unul dintre cele mai ample proiecte de conștientizare în domeniul colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), co-finanțat prin programul Life+ al Uniunii Europene. Evenimentul oficial de încheiere a avut loc pe 2 iunie 2016, la Grădina Verona – Cărturești.

Evenimentul a marcat un final de etapă și un nou început. „Caravana merge mai departe!” a fost mesajul pe care l-a transmis Organizația ECOTIC, căci rezultatele foarte bune obținute în cadrul proiectului și solicitările continue venite din țară pentru vizite ale Caravanei ECOTIC îndreptățesc expoziția itinerantă de echipamente electrice și electronice să meargă mai departe.

În cadrul evenimentului au fost prezentate, concret, rezultatele conturate ale proiectului. Iată, pe scurt, cele mai importante cifre:

  • 150 000 vizitatori
  • 85 000 elevi participanți
  • Peste 7 000 DEEE colectate
  • 206 școli vizitate

În cadrul evenimentului a fost organizat și un atelier de reciclare, la care au participat 30 de elevi ai Școlii Nicolae Labiș din București. Alături de Ecoterrian, copiii au arătat cum se pot transforma creativ câteva deșeuri de echipamente electrice și electronice. Șoricei, regi, ba chiar și Dumbo electric au facut deliciul participanților la eveniment, în cadrul unei expoziții inedite oferite de micuții activiști.