ECOTIC: peste 200 000 tone de deșeuri electrice gestionate

de | mai 20, 2021 | Articole, Stiri

ECOTIC a gestionat în numele producătorilor afiliați, în cei 15 ani de activitate, peste 200 000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice. Trendul volumelor colectate anual a fost unul ascendent de-al lungul timpului. Am pornit in 2006 cu câteva sute de kg colectate, iar în 2020 am înregistrat un record de 32 753 tone DEEE colectate.

Astfel ECOTIC a reușit în fiecare an să îndeplinească țintele producătorilor afiliați. Progresul se datorează evoluției pieței în ceea ce privește inovația tehnologică și implicit punerii pe piață de noi echipamente electrice și electronice, dezvoltării infrastructurii de colectare și de servicii de preluare și campaniilor de conștientizare. În același timp,  gradul de dezvoltare în acest domeniu pe care România îl înregistrează nu este la nivelul de îndeplinire a țintei impuse anul acesta, de 65% din media echipamentelor puse pe piață în ultimii trei ani (creștere de la 45%). Ținta de 65% nu a fost atinsă în anii anteriori de țările membre UE.

ECOTIC va continua să depună toate eforturile pentru a colecta cantități de DEEE din ce în ce mai mari în fiecare an pentru a îndeplinii țintele producătorilor afiliați si a contribui la progresul economiei circulare in tara noastră.