2006: se înființează ECOTIC, prima organizație de transfer responsabilități a producătorilor de echipamente electrice și electronice din România

de | mai 20, 2021 | Articole, Stiri

ECOTIC este prima organizație de transfer responsabilități (OTR) ale producătorilor de echipamente electrice și electronice deschizând astfel porțile acestui domeniu în România. ECOTIC a pornit ca o inițiativă A.P.D.E.T.I.C – asociația producătorilor și distribuitorilor de echipamente IT&C.

La 15 ani distanță Valentin Negoiță – Președintele ECOTIC ne împărtășește care au fost împrejurările de atunci și cum a fost evoluția activității ECOTIC

“În 2006 am intrat pe un domeniu necunoscut, reglementat de o legislație nouă.  Am pornit ample campanii de informare şi de conştientizare a populaţiei şi autorităţilor locale în vederea înţelegerii importanţei pe care o are protecția mediului și a obligațiilor ce ne revin ca țară membră UE. Am venit, totodată, în sprijinul autorităților publice locale prin înființarea unor puncte de colectare a deşeurilor electrice şi electronice pentru cetățeni”.

După 15 ani ECOTIC are o rețea de 8600 puncte de colectare și este lider pe piața DEEE cu peste 200.000 tone gestionate în numele producătorilor afiliați”.