Din 17 februarie, elevii ieșeni află despre Centrul Municipal de Colectare Iași

de | feb. 17, 2016 | Stiri

În perioada 17 februarie –  14 martie 2016, ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Salubris, desfășoară o amplă campanie de comunicare în toate școlile din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare deșeuri din România.eticheta remesh

 Pe 10 martie 2016, în Iași se deschide oficial Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI). Este primul centru municipal de colectare a deșeurilor deschis în țara noastră, respectând standarde europene și fiind co-finanțat prin Norway Grants.

Centrul a fost plasat într-o locație ușor accesibilă populației, pe Str. Grădinari nr.26. În acest moment, România duce lipsă de astfel de centre de colectare, unde populația să poată ajunge ușor, fie pietonal, fie cu autoturismul, și să poată preda toate tipurile de deșeuri ce există într-o gospodărie. Plastic, carton, hârtie, sticlă, texile, deșeuri din construcții, electrice și electronice, toate pot fi aduse la centru.

„Iașul meu curat” este o campanie interesantă și interactivă, în care elevii ieșeni vor primi informații despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași, despre unde, cum și ce anume pot aduce acolo. Vor fi încurajați să împărtășească informațiile cu cei apropiați și vor primi date concrete despre situația colectării și deșeurilor din țara noastră, de ce acest lucru ne afectează pe toți și cum putem cu toții contribui la curățenia casei noastre – fie ea locuința sau orașul nostru.

Mai multe detalii pe www.cmciasi.ro.

Detalii despre intreg proiectul “STEPS FOR WEEE” aici.

Proiectul face obiectul contractului de finanțare “STEPS FOR WEEE” din cadrul sesiunii de finanțare Innovation Norway – Norway Grants 2009-2014.