Dezbatere publica: Ordonanta pentru completarea OUG 196/2005 privind fondul de mediu.

de | sept. 1, 2015 | Stiri

In urma cu cateva saptamani, Administratia Fondului pentru Mediu a transmis spre stema romanieidezbatere publica un act normativ care, pe langa prevederile de introducere a unei taxe pe depozitare finala (gropi de gunoi) – aspect care este pe lista de urgente a Ministerului Mediului, Aplelor si Padurilor, vine cu propuneri care afecteaza mediul DEEE si DBA.

Propunerile constau in instituirea de penalitati catre producatorii de EEE si BA pentru diferenta dintre tintele de colectare mentionate in OUG 5/2015, respectiv 1132/2008 si realizarile efective. Verificarea realizarii tintelor ar fi in sarcina AFM. Penalitatea propusa este de 2 lei/kg tinta neatinsa. O alta prevedere cu impact o reprezinta solicitarea de raportari saptamanale catre AFM a ceea ce se pune pe piata, similar cu prevederile pentru ambalaje.

ECOTIC a depus un punct de vedere si a participat, ca urmare a invitatiei Administratiei Fondului pentru Mediu, la dezbaterea care a avut loc la data de 05.08.2015, intarind punctul de vedere transmis in scris.

Aici puteti accesa nota de fundamentare.