Conferinta “Societatea Europeana a Reciclarii – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor” organizata de Planeta Verde

de | iun. 9, 2015 | Stiri

Aflata la treia editie, Conferinta “Societatea Europeana a Reciclarii  – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor” a reunit in data de 28 mai 2015, actori din domeniul colectarii selective si ai reciclarii din Romania intr-un cadru inedit, la Snagov Club.

Au fost dezbatute problemele gestionarii deseurilor; organizatorii au prezentat discursul inregistrat al Comisarului European pentru Mediu, Afaceri Maritime si Pescuit – Karmenu Vella, iar Responsabilul pentru Mediu de la European Environmental Bureau – Piotr Barczak a tinut online o prezentare interesanta legata de tema conferintei.  

La eveniment a participat si Dragos Calugaru – Director General ECOTIC – care a facut parte dintr-un panel de discutii. In discursul sau, Dragos Calugaru a evidentiat faptul ca schimbarea in bine tine si de exemplul personal al fiecaruia dintre noi, incluzand si solicitari scrise catre autoritatile locale, pentru a respecta legea in acest domeniu.

Conferinta s-a incheiat cu o serie de concluzii care cuprind solutiile necesare in domeniu, precum elaborarea urgenta a Planului National de Gestiune Deseuri care sa cuprinda activitati concrete si cuantificabile si un nou sistem de reglementare pentru acordarea autorizatiilor de mediu.