Caravana ECOTIC participă la cea de-a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi de la Brașov!

de | sept. 7, 2022 | Caravana ECOTIC, Stiri

Ateliere de eco educație și colectare deșeuri electrice la Caravana ECOTIC, 8-11 septembrie

Forumul Orașelor Verzi (FOV) este cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat în 2021. Anul trecut, FOV a luat naștere din dorința de a proteja natura, văzând cât de multă nevoie am avut de ea în pandemie. Iar, în acest an, sub auspiciile războiului, vedem cât de multă nevoie avem de energie. Aceasta fiind și tema celei de a doua ediții a FOV: “Găsește-ți Puterea”.

ECOTIC ia parte la eveniment prin expunerea Caravanei ECOTIC in Parcul N.Titulescu, la fântâni. Caravana va fi deschisă joi și vineri (8-9 septembrie) în intervalul orar 12:00 -17:00, iar sâmbătă și duminică (10 -11 septembrie) în intervalul orar 10:00 – 17:00.

Brașovenii vor avea ocazia să viziteze Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor electrice. Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.

Pe perioada staționării Caravanei ECOTIC pot fi aduse deșeuri electrice care ulterior vor ajunge la reciclare. De asemenea, îi așteptăm pe cei mici la Caravana ECOTIC pentru a lua parte la o serie de activități eco educative.

Eco Civica Center oferă servicii de preluare GRATUITĂ a deșeurilor electrice în Brașov, comenzile de preluare de la domiciliu se fac la numărul de telefon 0742.400.404, iar pentru predarea directă cetățenii pot aduce deșeurile electrice la centru din Str. Carpaților, nr.60, unitatea 71 (în incinta METROM).