Caravana ECOTIC la Cluj – Napoca de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

de | oct. 10, 2022 | Caravana ECOTIC, Stația de Reciclare, Stiri

București, 10 octombrie 2022    

Cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (14 octombrie),  ECOTIC împreună cu Universitatea Babeș – Bolyai, Primăria Cluj – Napoca și GreenWEEE  vor organiza o campanie de colectare și de conștientizare în perioada 10 – 15 octombrie. La această campanie va fi prezentă Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.

„ECOTIC este și a fost de-a lungul timpului un partener strategic al Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Am derulat împreună multe acțiuni în domeniul colectării selective a DEEE și o mare marte a succesului acestora s-a datorat profesionalismului și implicării ECOTIC în transmiterea către societate a mesajului acestor campanii. Acest subiect este unul de maximă importanță pentru UBB, contribuind la strategia UBB Goes Green (http://green.ubbcluj.ro/en/) și la direcțiile de educație, cercetare, și relația cu mediul socio-economic ale UBB în sfera economiei circulare.” Dr. Nicolae Ajtai , Decanul Facultății de Știința și Ingineria Mediului, UBB Cluj-Napoca

Unde veți putea vedea Caravana ECOTIC?

Vă așteptăm să vizitați și să aduceți deșeuri electrice la Caravana ECOTIC care va fi amplasată în Piața Mihai Viteazu, de luni până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar sâmbătă, 15 octombrie  caravana va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Preluare de la domiciliu

Pentru preluarea GRATUITĂ a deșeurilor electrice voluminoase (peste 50 e kg) de la domiciliu, locuitorii din Cluj-Napoca pot face o comandă către ECOTIC Transilvania – 0747.326.842. Serviciul de preluare de la domiciliu este disponibil permanent în Cluj-Napoca.

Pentru fiecare predare de deșeuri electrice cetățenii vor primi un premiu instant.

Ateliere de eco educație

Pentru a marca Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (14 octombrie), ECOTIC organizează ateliere de eco educație la Caravana ECOTIC. Îi așteptăm pe cei mici să descopere într-o manieră interactivă informații utile despre colectarea separată a deșeurilor reciclabile:  vineri 14 octombrie în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbătă 15 octombrie în intervalul orar 10:00 -13:00.