Campanie de colectare deșeuri electrice în Borșa, 24 -28 aprilie

de | apr. 24, 2023 | Stiri

 În perioada 24 -28 aprilie, locuitorii din Borșa, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice. ECOTIC alături de Servicii de Utilitate Publice Borșa și Primăria Borșa, organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

Conform studiului ECOTIC “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți,  a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

ECOTIC pune la dispoziția locuitorilor:

  • Predare la punctul de colectare Hala de colectare din Str. Lazuci nr.5 (L-V: 08:00-16:00)
  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase

Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0755 012 513 (L-V: 08:00-16:00).

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii instant: cei care predau peste 15 kg deșeuri electrice predate vor primi  2 becuri LED.

“Locuitorii din Borșa au permanent  la dispoziție un punct de colectare a deșeurilor electrice situat pe Str. Lazuci nr.5 . Îi așteptăm pe cei care au orice echipament uzat care funcționează cu ajutorul curentului electric sau a bateriilor să le aducă la acest punct de colectare pentru a fi ulterior reciclate. ” declară Florin Orzac, Director SUP.