Campanii de colectare deșeuri electrice în Câmpia Turzii și Dej

de | mai 2, 2023 | Stiri

ECOTIC Transilvania împreună cu GreenWEEE și Primăriile Municipiilor Câmpia Turzii și Dej, organizează campanii de preluare a deșeurilor electrice de la domiciliu cetățeniilor.

Conform studiului ECOTIC “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României a predat corect deșeurile electrice. La întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un serviciu specializat, cum este ECOTIC Transilvania.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populației în ceea ce privește accesul la soluții de debarasate a acestor tipuri de deșeuri, ECOTIC împreună cu partenerii locali, dezvoltă o serie de campanii de colectare.

Locuitorii din Câmpia Turzii și Dej sunt rugați să sune la numerele de telefon 0747.326.842 sau 0749.326.842 pentru a plasa o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice (minim 10 kg). Pe perioada campaniilor, se vor oferi premii instant: 1 BEC led la 10 kg de deșeuri electrice predate.

Când au loc campaniile?

Campania va avea loc în Câmpia Turzii în perioada 3-5 mai, iar în Dej în perioada 8 -10 mai.

“ECOTIC Transilvania asigură în permanență serviciul GRATUIT de colectare de la domiciliu a deșeurilor electrice. Rugăm populația să predea aceste tipuri de deșeuri către colectori autorizați și nu către cei informali, ținând cont ca cei din urmă nu asigură toate normele necesare de tratare a deșeurilor în așa fel încât mediul și sănătatea umană să nu fie afectate”.

Radu Miheșan, Manager ECOTIC Transilvania

 

Regulamentul și detaliile campaniilor sunt disponibile pe www.ecotic.ro