fbpx

Campanie de colectare deșeuri electrice în Galați

de | sept. 7, 2020 | Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 7 – 25 septembrie 2020, ECOTIC, APM Galați, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, SP Ecosal Galați și S.C. Apă Canal S.A. Galați îndeamnă locuitorii orașului Galați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 20kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctele de colectare sunt disponibile la următoarele adrese:

  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, luni – sâmbătă 8:00 – 16:00, duminică 8:00 – 12:00;
  • Strada Nufărului, nr 24 -26, luni – vineri, 7:00 – 14:00;
  • Stația de sortare Bărboși, luni – vineri, 7:00 – 14:00;

Locuitorii orașului Galați beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numerele de telefon 0236312282 si 0374927292. O echipă SP Ecosal GALAȚI se va deplasa si va ridica DEEE urile de la domiciliu, respectând cerințele sanitare și de siguranță.

 „Scopul campaniei este de a informa și de a conștientiza publicul asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i astfel pe gălățeni să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate și să nu le mai abandoneze pe domeniul public sau la punctele de colectare destinate deșeurilor menajere.  Prin campania „Orașe curate” organizată în parteneriat cu ECOTIC, venim în întâmpinarea nevoii cetățenilor de a-i debarasa rapid și gratuit de orice aparat electrocasnic sau electronic defect sau uzat, oferindu–le totodată oportunitatea de a contribui în mod activ la protecția mediului. ” declară  d-na Furtună Mirela Elena, Director General al SP Ecosal Galați.

„Orașe Curate” Galați face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro