Un nou îndemn la reciclare!

de | sept. 7, 2020 | Stiri

Săptămâna Internațională a Reciclării Bateriilor – 7 – 12 septembrie, 2020

Bucuresti, 7 septembrie 2020 Astăzi, 7 septembrie 2020, marcăm celebrarea unei noi ediții a săptămânii internaționale a Reciclării Bateriilor. Inițiativa aparține EUCOBAT, organizație internațională din care face parte și ECOTIC BAT.

„În această săptămâna vom prezenta publicului larg o varietate de argumente pentru colectarea separata a bateriilor prin diverse materiale online. Urmăriți-ne pe canalele noastre de Facebook, LinkedIN, Instagram si YouTube – Organizatia ECOTIC.”Dragoș Călugăru – Director General ECOTIC BAT.

De ce să colectăm separat deșeurile de baterii și acumulatori (DBA)?

Deșeurile de baterii și acumulatori conțin metale grele și substanțe chimice toxice iar aruncarea acestora împreună cu deșeurile menajere duce la contaminarea solului și a apei. Unele baterii precum Li-Ion prezintă riscuri de incendiu și, prin urmare, reprezintă un pericol pentru siguranța fiecăruia dintre noi.

Reciclând bateriile recuperăm materiale prime care pot fi reutilizate în beneficiul nostru și al mediului înconjurător. Din 100 de kilograme de baterii reciclate putem recupera 65 kg de materii prime metalice care pot fi reutilizate.

De asemenea, reamintim și de pericolul la care sunt expuși copiii în ceea ce privește ingestia bateriilor tip pastilă care poate cauza răni grave la nivelul căilor respiratorii.

Pentru a veni în sprijinul părinților în ceea ce privește prevenirea cazurilor de ingestie a bateriilor tip pastilă, ECOTIC BAT a lansat o animație educativă ce pune în prim plan pericolul la care sunt expuși cei mici. Totodată, aceasta prezintă sfaturi privind depozitarea lor corectă și principalii pașii pe care părinții trebuie să îi urmeze în cazul unor situații neplăcute care implică ingestia de baterii.

Animația este disponibilă pe www.ecotic.ro/baterii si pe canalul de YouTube – Organizatia ECOTIC.

Unde le putem duce?

ECOTIC BAT s-a angajat hotărât și activ atât în acțiuni de dezvoltare a infrastructurii naționale de colectare, care a ajuns în prezent la 6735 de puncte de colectare, cât și în cele legate de comunicarea și conștientizarea importanței de a colecta și de a nu lăsa astfel de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi. Publicul este invitat să consulte pagina www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/ pentru a identifica cel mai apropiat punct de colectare pentru deșeurile de baterii.