Campanie de colectare deșeuri electrice în Botoșani

de | dec. 4, 2023 | Orașe Curate, Stiri

Botoșani, 4 decembrie

În perioada 4-15 decembrie, locuitorii din Botoșani, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de Primăria Botoșani, Urban Serv, ADI Ecoproces, Eltrans și APM Botoșani organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

 

Conform studiului ECOTIC din anul 2022 “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României cunoaște un punct de colectare a deșeurilor electrice în proximitatea reședinței sale. La întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un punct de colectare specializat.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populației în ceea ce privește accesul la soluții de debarasate a acestor tipuri de deșeuri, ECOTIC împreună cu partenerii locali, dezvoltă o serie de campanii de colectare menite să aducă în atenția localnicilor punctele de colectare pe care le au la îndemână.

Locuitorii din Botoșani au la dispoziție în cadrul campaniei:

  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg DEEE – ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea se va face telefonic la numerele 0231 517 007 și 0747 705 873.

Predare la punctele municipale de colectare Urban Serv, deschise și în afara campaniei:

  • Piața Agroalimentară – str.Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor (Luni 09:00 – 16:00)
  • Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gara) (Marți si Joi 09:00 – 16:00)
  • Asociația nr. 63 (str. Independenței – vis a vis de Serconf) (Miercuri 09:00 – 16:00 și vineri 09: 00 – 13:00)

 

Pentru a încuraja comportamentul responsabil organizatorii oferă un premiu instant: cei care predau peste 20 kg deșeuri electrice predate vor primi 2 becuri LED.

 

Detaliile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro