Campania de colectare deșeuri electrice “Orașe Curate” revine în Buftea

de | oct. 26, 2020 | Orașe Curate, Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 26-30 octombrie 2020, ECOTIC, Primăria Buftea și Servicii Salubritate București S.A. îndeamnă locuitorii orașului Buftea  să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) la sediul Servicii Salubritate București S.A. din orașul Buftea, Str. Pepinierei, nr. 7, urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de peste 5 kg cumulate să primească un premiu instant.  

Locuitorii orașului Buftea beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul de telefon 021 313 86 36. În cazul acesta, o echipă Servicii Salubritate București S.A se va deplasa și va ridica DEEE-urile de la domiciliu, respectând măsurile de siguranță

“Mediul curat și sănătos este prioritatea noastră, motiv pentru care informăm cetățenii cu privire la modalitatea corectă de debarasare de deșeuri de echipamente electrice și electronice și le punem la dispoziție un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu. Astfel protejăm nu numai mediul dar și resursele epuizabile ale planetei.”declară Cristian Pascu, Administrator Servicii Salubritate București S.A.

„Orașe Curate” Buftea face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro