Campania „Comune Curate” ajunge în comunele Vad și Chiuiești

de | aug. 28, 2020 | Stiri

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

La sfârșit de august și început de septembrie ECOTIC, Asociația de Devoltare Intercomuntară Eco – Metropolitan Cluj, Primăria Vad, Primăria Chiuiești și ECOTIC Transilvania îndeamnă locuitorii comunelor Vad și Chiuiești, respectiv, să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 5 și 40 kg cumulate să fie înscris în mod automat la tombola cu premii, iar pentru predarea de deșeuri de peste 40kg cumulate să fie înscris la tombola cu premii și să beneficieze de un premiu instant.

Programarea campaniilor este următoarea:

  • 28 – 29 august comuna Vad. Punctul de colectare se află la sediul Primariei Vad
  • 4 –  5 septembrie comuna Chiuiești. Punctul de colectare se află la în fața Căminului Chiuiești

Locuitorii ambelor comune beneficiază de serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul  0748 326 842. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

 „O asemenea campanie are un rol foarte important, cu atât mai mult în mediul rural, cu cât deseori aceste zone duc lipsă de informații în ceea ce privește colectarea separată, și, implicit de puncte de colectare. Practic, campania Comune Curate aduce informația și punctele de colectare la ușa oamenilor.” declară Marius Ungurean coordonator regional vest al Asociatiei ECOTIC.

 „Comune Curate” Vad si Chiuiești fac parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro