Pașcani, 15.07.2022. Campanie de colectare deșeuri electrice în Pașcani
În perioada de 18 – 21 iulie 2022, locuitorii municipiului Pașcani și ai localităților limitrofe sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice.
ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, alături de Primăria Pașcani, organizează campania Orașe Curate pentru locuitorii municipiului Pașcani, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Locuitorii au la dispoziție în cadrul campaniei:
- Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor electrice. Comenzile se vor face la numărul de telefon 0757 326 842.
Colectarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase se va realiza atât în municipiul Pașcani, cât și în localitățile din proximitatea acestuia precum: Sodomeni, Boșteni, Gâștești, Lunca, Blăgești. Cantitatea minimă acceptată pentru preluările de la domiciliu este de 50 kg (exemplu: o mașină de spălat/frigider/deșeuri de mici dimensiuni care împreună depășesc 50 kg).
Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice va fi premiată.
Caravana ECOTIC prezentă la campania Orașe Curate Pașcani
Totodată, ca și componentă de informare asupra periculozității deșeurilor electrice, Caravana ECOTIC va fi prezentă în Pașcani. Aceasta va fi amplasată în zona Pieței Agroalimentare, din zona Vale. Cetățenii municipiului Pașcani sunt invitați să viziteze Caravana și să predea deșeurile de mici dimensiuni.
Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv, îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.
“Aceste campanii pe care le organizăm în zona Moldovei au scopul de a promova colectarea separată corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la cetățeni. Aceste deșeuri au o rată de reciclare de peste 85%, iar predarea lor spre reciclare reprezintă un pas important în protecția mediului” – declară Mihai Bradu, Manager ECOTIC MOLDOVA