Caravana ECOTIC – singurul muzeu mobil al deșeurilor electrice din România

de | oct. 21, 2021 | Articole, Caravana ECOTIC

ECOTIC a derulat în perioada 2014 – 2016, proiectul ECOTIC LIFE+ Caravan, cofinanțat prin programul LIFE. În cadrul acestui proiect, a fost construită Caravana ECOTIC, o modalitate interactivă de a comunica cu publicul țintă despre colectarea separată a deșeurilor electrice, de becuri și de baterii.  Raportul de final al proiectului ce prezintă rezultatele acestuia este disponibil aici.

blank

 

În Caravana ECOTIC sunt expuse diverse tipuri de echipamente electrice și electronice, dezasamblate, în scopul evidențierii conținutului reciclabil și periculos, alături de alte informații utile privind importanța reciclării și valorificării materiilor prime.

Ca recunoaștere a eforturilor și a rezultatelor proiectului, acesta a fost desemnat de Comisia Europeană drept Best Environment LIFE Project în cadrul GREEN WEEK 2018.

blank

 

De-a lungul timpului, Caravana a rămas parte importantă a nenumăratelor proiecte dezvoltate de ECOTIC. Un astfel de proiect a fost „Stația de Reciclare”, Caravana fiind un punct de colectare temporar și mobil permițând astfel accesul la informație cât și la o soluție facilă de colectare a deșeurilor electrice pentru locuitorii din zonele rurale sau urbane. Mai multe detalii aici.

Pentru a facilita vizita Caravanei ECOTIC și în context pandemic, ECOTIC a realizat un tur virtual al acesteia, pe care îl puteți viziona aici.

blank